Friss topikok

Az Aranyművesek utcája, azaz az Arany utcácska

2007.07.08. 10:43 harzol2

Prága egyik leghíresebb és legérdekesebb "utcája" az Aranyművesek utcája. Sokan úgy gondolják, hogy ebben az utcában még mindig meg lehet tekinteni az aranyművesek munkáját, ám sajnos ez nincs így, sőt ellentétben Prága belvárosával itt egyetlen ékszerbolt sincsen.
Az utcában sok kis ház van, amiben régen valóban aranyművesek dolgoztak, ám most a legkülönfélébb szuvenírboltok költöztek a helyükre némileg hagyományőrző formában. Az illatszer és fűszerbolttól a hangszerboltig sok minden található itt ám igazából nézelődni éri csak meg.
Érdemes jobban benézni mindenhová, mert pár bejáraton a várfalba lehet feljutni, ahonnét régen a lőréseken át a várat védték. Itt megtekinthetünk jónéhány páncélt és fegyvert, de akár térítés ellenében az íjászkodást is kipróbálhatjuk. Mindezt a vár falában!
Az Aranyművesek utcája, azaz az Arany utcácska

Szólj hozzá!

Címkék: szöveg szuvenír nevezetesség várnegyed aranyművesek utcája

A bejegyzés trackback címe:

https://praga.blog.hu/api/trackback/id/tr44117270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása